Ecogain i möte på Regeringskansliet om CLIMB och biologisk mångfald

Anders Enetjärn och Josefin Ohlson på plats för att berätta om CLIMB på Klimat- och näringslivsdepartementet.

Näringslivet både kan och vill spela en viktig roll i arbetet för att stoppa och vända förlusten av biologisk mångfald. Det var en av de saker Ecogain fick möjlighet att prata om med Klimat- och näringslivsdepartementet i ett möte på Regeringskansliet i veckan.

Miljöminister Romina Pourmokhtari har tidigare i sommar uppmärksammat lanseringen av CLIMB, och nyligen gjorde Ecogain sitt inspel till Naturvårdsverket om den nya nationella planen för biologisk mångfald. 

Det var för att berätta om CLIMB och diskutera hur näringslivet kan bidra till de nationella och globala målen om biologisk mångfald som Ecogains Anders Enetjärn och Josefin Ohlson bjöds in till Klimat- och näringslivsdepartementet.

Regeringen behöver stödja branschfärdplaner för biologisk mångfald

De omkring 20-25 personer som deltog vid mötet visade stort intresse och ställde många frågor, bland annat om hur CLIMB kan underlätta i tillståndsprocesser, hur projekt som redan gjorts med modellen har fallit ut, och hur CLIMB kan kopplas till nya rapporteringskrav. Regeringen vill aktivera näringslivet i frågor om biologisk mångfald, och utifrån Ecogains långa erfarenhet av att arbeta med det diskuterades flera viktiga frågor:

  • Lärdomar från det framgångsrika arbetet inom nätverket Business@Biodiversity Sweden,
  • Potentialerna med CLIMB nu när modellen kommer lanseras
  • Erfarenheter av hur CLIMB har använts och tagits emot av länsstyrelser 
  • Våra erfarenheter av hur de ledande företagen börjar ta in biodiversitetsfrågan i sina affärsmodeller

Vi lyfte också betydelsen av att regeringen stödjer framväxten av branschfärdplaner för biodiversitet, på samma sätt som det finns färdplaner för hur olika branscher ska bli fossifria. 

Vi på Ecogain är tacksamma att de erfarenheter vi bygger upp inom våra affärer kan användas för att göra skillnad i några av mänsklighetens väsentliga frågor.

Vill du veta mer om CLIMB?

Välkommen till ett kostnadsfritt webbinarium 7 september med Ecogains Tove Hägglund om CLIMB och hur du kan lära dig att använda det i din verksamhet.

Boka din plats här.