Våra tjänster

Ecogain är en strategisk partner inom hållbar markanvändning och grön omställning. Kunder anlitar oss för träffsäkra utredningar och MKB:er. Vi är sajtspecifika och faktabaserade, och våra utredningar har högt anseende. Vi har jobbat med de största och mest komplexa projekten som gennomförts i Norden, och varit involverade i 65 % av alla vindkraftsparker i Sverige sedan 2017.

Ecogains experter ger dig en trygg projektprocess som sparar tid och pengar, och gör att ni uppnår era mål inom miljö och hållbarhet. 

Lokalisering och utredningar

Ecogains underlag bygger på stor erfarenhet och expertis, och garanterar kloka och hållbara beslut. Vår styrka ligger i vår breda kompetens, med Sveriges ledande specialister inom specifika expertområden. Det ger oss en unik förmåga att förstå och tolka landskapets och situationens komplexitet.

Tillståndsprövning

Ecogain hjälper dig genom hela processen – från idé till beviljat tillstånd. Våra rapportleveranser är träffsäkra och respekterade för att de är sajtspecifika, vetenskapligt grundade och håller hög kvalitet. Med vår erfarenhet kan ni minimera fördröjningar och kostnader och komma snabbare till etablering.

Etablering och drift

Ecogain säkerställer att ditt projekt motsvarar uppsatta mål för miljö och hållbarhet. Våra specialister hanterar alla olika aspekter av miljöintegration och operativ effektivitet. Du får skräddarsydda lösningar som kombinerar teknisk innovation, erfarenhet och värdeskapande åtgärder för natur och social acceptans.

Restaurering och kompensation

Vi hjälper dig ta fram strategiskt genomtänkta åtgärdsplaner för att återställa och kompensera naturen på ett ansvarsfullt sätt. Våra experter har djup kompetens inom ekosystemtjänster och arbetar utifrån från hänsynshierarkin. Med hjälp av naturbaserade lösningar (NBS) får du hjälp med allt från att ta fram er biodiversitetsbilaga till att konretisera er väg till naturpositiv affär.

Klimatanpassning

Vi erbjuder klimatsårbarhetsanalys och utvecklar robusta klimatstrategier med åtgärder som gör din verksamhet motståndskraftig mot klimatets påfrestningar och samtidigt främjar ekosystemen.

Strategi och natursmart affär

Integrera biologisk mångfald i din affärsstrategi. Ecogain hjälper dig sätta de mål och strategier som behövs för en natursmart affär, och stöttar dig i arbetet med regulatoriska krav och ramverk, som CSRD, ESRS-E4, TNFD och SBTN.

Förstärk ditt interna team

Låt en av våra duktiga miljökonsulter komplettera ert team för att öka er kapacitet och stärka kompetensen internt. Det kan vara en kortare eller längre period, till exempel vid arbetstoppar, när ni behöver specialistkompetens inom ett särskilt område eller för att täcka upp vid föräldraledighet.

Vi hör av oss till dig

Har du frågor om natur och biologisk mångfald, eller är nyfiken på hur Ecogains tjänster kan ge tydliga affärsfördelar i er verksamhet? Fyll i formuläret så tar en av våra experter kontakt med dig inom kort.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.