Åtgärdsplan för biologisk mångfald 

En åtgärdsplan syftar till att identifiera åtgärder för att bevara, utveckla och förbättra förutsättningarna för den biologiska mångfalden och andra ekosystemtjänster. Ecogains meriterade miljökonsulter hjälper er att ta fram en plan som integrerar i er verksamhet, och med riktlinjer och stöd för att förverkliga den.

Identifiering av skyddsvärda arter och miljöer

Vi börjar med att identifiera vilka arter och miljöer som är skyddsvärda och bör tas hänsyn till samt var det finns potential att skapa nya värden som kan förbättra förutsättningarna för biologisk mångfald. Utifrån dessa analyser tas en strukturerad plan fram i samråd med er och med grund i behoven i det specifika projektet/området. 

Riktlinjer och praktiska åtgärder för ert specifika projekt

Planen kan gärna integreras med befintliga planerings- och dokumentationssystem för villkorsefterlevnad eller markplanering där det är lämpligt. Vi kan då hjälpa till att ta fram riktlinjer, arbetssätt och praktiska åtgärder, (tekniskt, ekonomiskt, juridiskt, ekologiskt etc.) för vad som är optimalt för ert specifika projekt eller anläggning. 

Mät utvecklingen över tid med hjälp av CLIMB

Ecogain har också unik kompetens inom CLIMB, ett verktyg som våra experter utvecklat i samarbete med flera aktörer i svenskt näringsliv. Det gör att vi kan hjälpa er mäta och jämföra de effekter som åtgärderna leder till över tid.

Kontakta oss för mer information om hur Ecogain kan hjälpa till med åtgärdsplaner för biologisk mångfald i ert projekt.

Jag berättar gärna mer om åtgärdsplaner och naturbaserade lösningar Agnes Sandström agnes.sandstrom@ecogain.se +46 (0)10-405 90 27

Andra tjänster inom Restaurering och kompensation

Vi hör av oss till dig

Har du frågor om natur och biologisk mångfald, eller är nyfiken på hur Ecogains tjänster kan ge tydliga affärsfördelar i er verksamhet? Fyll i formuläret så tar en av våra experter kontakt med dig inom kort.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.