Ekologisk kompensation

Ekologisk kompensation är ett verktyg för att hantera och motverka negativa konsekvenser för naturmiljön vid exploateringar. Det kan innebära skötselåtgärder, restaurering av skadade miljöer, skapande av nya livsmiljöer eller långsiktigt skydd av naturområden.

Ecogains konsulter är experter på ekologisk kompensation

Som kunskapsledande inom ekologisk kompensation i Norden kan vi guida er genom hela processen och ta fram en handlingsplan med tydliga riktlinjer och förslag på åtgärder. Vårt team består av experter på biodiversitet, ekosystemtjänster, miljöjurister och fler andra områden inom hållbar utveckling. Det gör oss till en pålitlig partner med bredd av kompetenser och erfarenhet av alla aspekter inom ekologisk kompensation. Vi kan bland annat hjälpa er med: 

  • Kompletta kompensationsplaner: Vi hjälper er med att ta fram kompensationsplaner som uppfyller kraven vid miljöprövningar. Dessa planer inkluderar konkreta åtgärder för att kompensera för förluster av naturvärden och säkerställa att biologisk mångfald och ekosystemtjänster upprätthålls. 
  • Strategisk rådgivning: Vi erbjuder strategisk rådgivning för att integrera ekologisk kompensation i ert CSR-arbete, vilket bidrar till ert företags hållbarhetsmål och stärker ert varumärke. 
  • Beräkningar med CLIMB: Vi hjälper er planera och genomföra kompensationsåtgärder enligt CLIMB. Ecogains experter, som har utvecklat verktyget CLIMB tillsammans med näringslivet, kan hjälpa er göra beräkningar i pågående och kommande projekt.
  • Långsiktig övervakning och uppföljning: För att säkerställa att kompensationsåtgärderna uppnår önskade resultat erbjuder vi långsiktig övervakning och uppföljning. Detta inkluderar regelbundna rapporter och justeringar av åtgärder vid behov. 

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa er planera för ekologisk kompensation inom er verksamhet. 

Jag berättar gärna mer Agnes Sandström agnes.sandstrom@ecogain.se +46 (0)10-405 90 27

Vi hör av oss till dig

Har du frågor om natur och biologisk mångfald, eller är nyfiken på hur Ecogains tjänster kan ge tydliga affärsfördelar i er verksamhet? Fyll i formuläret så tar en av våra experter kontakt med dig inom kort.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.