Vi är Ecogain

Se våra tjänster
Blanksvart spiklav Ecogain
line

Vi driver förändring

Alla verksamheter skapar någonstans i sin värdekedja ett avtryck i naturen. Med det följer utmaningen och ansvaret att bygga en hållbar strategi med tydliga riktlinjer för hur företaget ska förhålla sig till frågor som rör påverkan på arter och natur. Där finns vi som stöd.

Historien om Ecogain tar sin början i Umeå 2001 då Anders Enetjärn startade Enetjärn Natur. Han ville erbjuda näringslivet lösningar i frågor om biologisk mångfald och vara just det där stödet. Idag är Ecogain en ledande kunskapsbärare inom biologisk mångfald med internationella samarbeten, innovativ och visionär möjliggörare med kapacitet att driva förändring på global nivå.

Bredd av kompetenser gör oss unika

Vårt fokus är fortfarande natur och ansvarsfullt företagande. Vi är ett utpräglat kunskapsföretag som tillsammans med våra uppdragsgivare skapar lösningar som inte står i vägen för utveckling. Vi omvandlar risker och utmaningar till affärsmöjligheter med positiva värden för naturen. 

På Ecogain arbetar de mest kompetenta av miljöspecialister, ekologer, förändringsledare, ekologer, ingenjörer, jurister, geografer, analytiker, klimat- och hållbarhetsexperter. Det är en unik bredd av kompetenser som gör att vi kan se möjligheter i de mest komplexa problemställningar och utmaningar.

Ecogain arbetar för samhällets klimatomställning i allmänhet och biodiversitet i synnerhet.

Ur vår vision

Vi är stolta över våra kunders framgångar

Vi stolta över att vara konsulter som hjälper företag att arbeta med hållbar markanvändning på ett sätt som både är affärsmässigt smart och ekologiskt ansvarsfullt. Vi blir genuint glada över den konkreta och positiva skillnad vi åstadkommer för naturen – och för våra kunder.

Ecogain har också en företagskultur som vi är stolta över, och som stärker vår kapacitet att göra gott. Och vi vet att det inte bara är vår kunskap som smittar av sig in i kundernas projekt, utan också engagemanget, omtanken och glädjen vi känner vårt arbete och tillsammans med kollegor.

Våra kunder väljer att gå i täten

De aktörer som väljer att gå i täten är de som kommer att bygga morgondagens hållbara samhälle. Tillsammans med er skapar vi lösningar som inte står i vägen för utvecklingen, utan driver den framåt, och omvandlar risker och utmaningar till affärsmöjligheter med positiva värden för naturen. Så åstadkommer vi också en lika fantastisk som nödvändig förflyttning: Att skynda på den natursmarta mognaden i näringslivet.

gruppbild Ecogain
Ecogains medarbetare på rad

Vi hör av oss till dig!

Har du frågor om natur, klimat och biologisk mångfald? Eller är du nyfiken på Ecogains tjänster och hur de kan ge tydliga affärsfördelar i din verksamhet? Fyll i formuläret så tar en av våra experter kontakt med dig.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.