Din partner för en natursmart affär

Våra tjänster
Blad Ecogain
line

Din trygga partner inom biodiversitet och natursmart affär

Ecogain är specialister på biologisk mångfald och affärsnytta. Vi hjälper företag med affärsstrategier och miljöprövningsprocesser för biologisk mångfald, och med omställningen till hållbarhet för både klimat och natur. Och vi ser till att föra in frågan om natur i alla delar av er verksamhet.

Involverade i en majoritet av alla tillståndsgivna vindkraftsparker

Många av våra kunder är stora företag med projekt som tar mycket plats i naturen – vindkraft, solenergi, industrier, fastighet och infrastruktur. Vi har till exempel varit involverade i 65 % av alla Sveriges färdigställda vindkraftsparker sedan 2017. Ett tydligt tecken på att Ecogain, som relativt liten aktör jämfört med de stora teknikkonsultbolagen, hävdar oss bra vad gäller träffsäkra utredningar. 

Vi verkar ofta i skärningen mellan ekologi och juridik. Eftersom frågorna om naturen blir allt mer kritiska för samhällsutvecklingen – med rätta – så behöver många kunder förstå mer om både de arter som kan dyka upp på agendan i projektet, och hur de ska förhålla sig till rättspraxis. Där är Ecogain en trygg hand att hålla i.

Alltid faktabaserade och vetenskapliga metoder

Kombinationen av bred kompetens och djup expertis inom alla frågor som rör mark, vatten och biologisk mångfald gör Ecogain unika. Vi är experter på miljöbedömningar, tillståndsprocessen, miljörätt och CLIMB, och har hela team med specialister inom vatten och våtmark, fladdermöss och fågelfrågor.

Vi är sajtspecifika och faktabaserade, och gör att beslutsfattare gillar våra utredningar. Våra kunder uppskattar oss för att våra utredningar håller mycket hög kvalitet. Men framför allt uppskattar de oss för vår förmåga att kombinera vetenskaplig korrekthet med praktisk tillämpning. 

Ecogain hjälper er skapa natursmarta affärer

Många kunder väljer oss också för att de inser att de sparar tid och pengar i samarbete med Ecogain. Våra effektiva processer minimerar väntetider och kostnader, så att ni kan komma igång snabbare i era projekt och få högre avkastning på era investeringar. 

Ecogain hjälper er att navigera komplexa miljöfrågor och implementera lösningar som inte bara uppfyller lagkrav, utan också stärker ert företag. Vi är er trygga partner för att skapa hållbara och natursmarta affärer.

Vi hör av oss till dig!

Har du frågor om natur, klimat och biologisk mångfald? Eller är du nyfiken på Ecogains tjänster och hur de kan ge tydliga affärsfördelar i din verksamhet? Fyll i formuläret så tar en av våra experter kontakt med dig.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.