Katarina Walter blir vd för Ecogain

Styrelsen i Ecogain har utsett Katarina Walter till ny vd. Katarina kommer senast från roller som vd i Antrop och Wise Consulting. Med Katarina Walter får Ecogain en syftesdriven och kommunikativ vd med ett erkänt och framgångsrikt ledarskap, med erfarenhet från digital tjänsteutveckling och med ett fokus på att både göra goda affärer och att göra gott.

­– Jag är mycket glad över att kunna presentera Katarina Walter som ny vd. Katarina är helt rätt rekrytering i den fas där Ecogain är nu. Hon har erkänt fina meriter som ledare, och ett starkt hållbarhetsfokus. Jag ser verkligen fram mot att få arbeta med henne, säger Karin Andersson, styrelseordförande i Ecogain.

– Näringslivet spelar en oerhört viktig roll för att vi ska klara omställningen till ett hållbart samhälle. Ecogain är något så fantastiskt som specialister på att hjälpa företag att utvecklas på ett hållbart sätt. Klart jag är stolt över att jag ska få leda utvecklingen av ett sådant företag framåt, säger Katarina Walter, som tillträder tjänsten i februari.

Ecogain gick från att vara ett ägarlett till ett ägarstyrt bolag i och med rekryteringen av Fredrik Höök som första externa vd 2020. Under Fredrik Hööks ledning har bolaget professionaliserats och vuxit lönsamt, förstärkt varumärket avsevärt och påbörjat produktutveckling parallellt med konsultaffären. Fredrik Höök lämnar nu vd-posten men har kvar starka band till Ecogain. 

– Ecogain står starkare än nånsin, säger Fredrik Höök. Nu när vi har gjort klart med den här fina rekryteringen är vi redo för en fortsatt tillväxresa som kommer göra ännu större skillnad för naturen och för näringslivet. Jag är väldigt trygg med rekryteringen av min efterträdare. Som fortsatt aktieägare i Ecogain ser jag med stor tillförsikt på framtiden.

– Med Fredrik Höök ömsade Ecogain skinn från ägarlett till ägarstyrt, menar Anders Enetjärn, grundare av Ecogain. Fredrik har gjort ett hästjobb med att professionalisera både ledarskapet och bolaget från den punkt där jag behövde växla över till en ny vd. Nu är vi redo för nästa fas. Som bolagets huvudägare och grundare är jag oerhört glad att vi bland ett stort antal duktiga, sökande kandidater hittade just Katarina Walter. Det ska bli en ynnest att få utveckla samarbetet med Katarina.