FN utser ”Decade on Ecosystem Restoration”

Vi gläds stort åt att FN:s generalförsamling nyligen förklarade nästa årtionde till ”The UN Decade on Ecosystem Restoration”. Att restaurera ekosystem skulle bland mycket annat kunna bidra till att ta bort 26 miljarder ton växthusgaser från atmosfären.

En viktig milstolpe

Åsa Granberg, en av Ecogains experter inom ekologisk restaurering, menar att beslutet visar att utvecklingen går åt rätt håll.

– Det är en viktig milstolpe att FN på hög politisk nivå lyfter betydelsen av att restaurera ekosystem och återställa skadad natur, särskilt när vi sedan flera år tillbaka ser att intresset och medvetenheten om restaurering av naturmiljö ökar, både bland företag och myndigheter och i forskningsvärlden, förklarar hon.

FN:s miljöprogram och FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation kommer nu att leda arbetet framåt, som en viktig del i att nå FN:s globala hållbarhetsmål.

Nyfiken på hur ni kan arbeta med restaurering?

I vårt kommande nyhetsbrev delar Åsa Granberg med sig av fem konkreta tips för hur ni kan komma igång med ekologisk restaurering inom era marker. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du tipsen i din inkorg inom kort!