Mining with Nature vinner innovationspris vid Swedish Mining Innovation Award

Under branschorganisationen Svemins höstmöte på Nalen i Stockholm den 18 november delade Swedish Mining Innovation ut sitt årliga pris för initiativ som är av stor betydelse för gruv- och innovationssverige.

Vinnaren av Swedish Mining Innovation Award 2021 blev Hybrit. Men under prisutdelningen avslöjade juryn att de även beslutat att dela ut ett inspirationspris till Mining with Nature, gruvbranschens färdplan för biologisk mångfald som har tagits fram av Ecogain på uppdrag av Svemin.

Juryns motivering: ”Genom att belysa en global utmaning och kraftsamla branschen runt en gemensam fråga som är kritisk för en framtida hållbar planet visar man på ett föredömligt och inspirerande sätt hur basindustri kan och måste jobba på bred front för att minimera sina avtryck. Projektet är unikt och är världens första i sitt slag. Årets inspirationspris går till Mining with Nature – Gruvbranschens färdplan för biologisk mångfald.”

Mining with Nature var en av tre finalister som gjorde upp om titeln Swedish Mining Innovation Award 2021. De andra två var Retenua AB för deras robusta lösning emitrace® som ökar säkerheten runt autonoma fordon under jord, och Hybrit som tog hem priset för världens första vätgasreducerade järnsvamp.

Läs mer om Mining with Nature
Läs mer om prisutdelningen på Swedish Mining Innovations hemsida