Rise & Ecogain nominerade till Årets prestation för projektet Eko-Sol i Solenergipriset 2023

Solenergipriset har delats ut av branschföreningen Svensk Solenergi sedan 2004 och delas ut i kategorierna Årets anläggning mark, Årets anläggning byggnad och Årets prestation. De tre priserna går varje år till anläggningar, företag eller privatpersoner "vars framsteg är värda att lyfta fram som bra exempel att inspireras av."

Projektet Eko-So som drivits av Ecogain och Rise har kartlagt hur solcellsparker planeras i Sverige idag och hur de kan utformas för att gynna biologisk mångfald och ekosystemtjänster. Genom att kombinera nationella och internationella erfarenheter har man utarbetat en handbok för utformning av ekologiskt hållbara solcellsparker.

Vi är väldigt glada över nomineringen till årets prestation. Det finns en stor potential för att kombinera energiproduktion med lösningar för biologisk mångfald inom solcellsparker. Dessutom finns ett starkt intresse för biologisk mångfald inom solcellsbranschen. Vi hoppas att vårt arbete kommer att hjälpa många aktörer inom branschen att skapa solcellsparker som sprudlar av liv, säger Ida Pettersson, projektledare Ecogain.

Alla nominerade hittar du på Svensk Solenergis hemsida och här kan du ladda ner handboken.